Mere coapte

Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jurul imprejurul marului

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • zahar pisat
  • unt

Mod de preparare

Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jurul imprejurul marului ca sa nu plezneasca coaja la copt. Se unge o forma de piatra bine cu unt, se aseaza merele unele langa altele, umpland scobitura cu zahar pisat, iar deasupra fiecaruia se pune cate o bucatica de unt. Se toarna in forma 3-4 linguri de apa si se dau la cuptor, la foc potrivit. Se uda din cand in cand cu siropul din forma. Se tin cam o jumatate de ora. Se servesc in forma, nu prea fierbinti.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu crema de vanilie

Azi va propun un desert simplu si rapid , acum ca bebelusa ma solicita la maxim si nu prea am timp de stat in bucatarie....

Rulouri cu crema de vanilie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide