Melci cu cacao

Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape tare. Apoi framantam ule

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 galbenusurile2 linguri ulei
  • putina sare
  • 4 linguri zahar
  • lapte
  • Pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 50 g margarina
  • 5 linguri praf de cacao
  • 6 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape tare. Apoi framantam uleiul in aluat. Lasam la dospit intr-un vas presarat cu faina, presaram si aluatul cu putina faina, pana isi dubleaza volumul. Apoi intindem aluatul la un deget grosime si il stropim cu margarina topita, il ungem cu jumatate din crema de margarina obtinuta anterior, presaram cu praful de cacao amestecat cu zaharul pudra si il rulam. Taiem rulada felii cu un cutit ascutit si punem melcii astfel obtinuti intr-o tava unsa cu unt unul langa celalat. Ungem melcii cu restul cremei de margarina si punem la cuptorul rece, astfel incat sa mai creasca pe timpul coacerii. Cand sunt aproape gata ii stropim cu un amestec de lapte cu vanilie fierbinte si ii coacem mai departe.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine Tarta cu fructe

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors