Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape tare. Apoi framantam ule
Inmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape tare. Apoi framantam uleiul in aluat. Lasam la dospit intr-un vas presarat cu faina, presaram si aluatul cu putina faina, pana isi dubleaza volumul. Apoi intindem aluatul la un deget grosime si il stropim cu margarina topita, il ungem cu jumatate din crema de margarina obtinuta anterior, presaram cu praful de cacao amestecat cu zaharul pudra si il rulam. Taiem rulada felii cu un cutit ascutit si punem melcii astfel obtinuti intr-o tava unsa cu unt unul langa celalat. Ungem melcii cu restul cremei de margarina si punem la cuptorul rece, astfel incat sa mai creasca pe timpul coacerii. Cand sunt aproape gata ii stropim cu un amestec de lapte cu vanilie fierbinte si ii coacem mai departe.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu visine Tarta cu fructe
Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos