Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 20
Faina se cerne intr-un castron, se presara sare si zahar. Margarina se topeste, se raceste putin. In timp ce se raceste, se incalzeste laptele 100- 200 ml cu o lingura de zahar, se adauga drojdia si o lingura de faina, se amesteca cu laptele si se lasa sa fermenteze. Se amesteca cu faina si cu margarina topita si daca este nevoie se mai adauga lapte, se framanta pana aluatul devine elastic si cu basici. Inainte de a-l pune la dospit se framanta cu 1 – 2 linguri ulei. Aluatul se pune in loc ferit de curent pana se dubleaza.
In timp ce aluatul creste se prepara umplutura. Branza se marunteste , se amesteca cu zahar dupa gust, eventual, zeama de lamaie, se omogenizeaza cu smantana. Aluatul se desata pe masa de lucru si se intinde in foaie de cca 1 cm grosime. Se taie fasii late de 6 cm apoi pe marginea partii late se asaza crema de branza si se formeaza rulouri care se rasucesc in forma de melc.
Melcii se asaza in tava unsa cu ulei la distanta ca sa aiba loc sa creasca. Inainte de a o introduce in cuptor, melcii se ung cu lapte vanilat si indulcit. Se coc la 180°C in cuptorul incalzit dinainte, pana se rumenesc.
Rulourile se racesc putin si fara sa fie taiate, ci rupte in bucati de diferite marimi se servesc pe farfurii de desert. Se pot servi si intregi si consumatorii isi rup bucati dupa plac.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Tiramisu
Spuma de capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post