Melc cotobelc (placinta cu mere)

Melc cotobelc este o delicioasa placinta cu mere si scortisoara, cu o prezentare ingenioasa si un gust deosebit. Daca doriti o altfel de prajitura cu mere va sugerez aceasta reteta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8-10 mere
  • 1 pachet foi placinta
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara
  • 100gr unt+50ml ulei
  • vanilie.

Mod de preparare

Curatam merele de coaja si le taiem mici cubulete. Le punem intr-o oala cu jumate pahar de apa, 3-4 linguri de zahar, depinde cat de dulce va place si de cit de dulci sint merele, scortisoara cita vrei si un plic de zahar vanilat. Le lasam la fiert pina se evaporeaza toata apa si sucul scos din ele.Cam 20-30 minute. Intindem foaia si o ungem doar pe jumatate cu amestecul de unt+ulei si presaram cu scortisoara. Indoim foaia ungem din nou cu unt+ulei si pe margine punem compozitia de mere.

Facem un sul si il rasucim ca sa arate ca un melc. Ungem o tava din acelas amestec si punem placintele la cuptor cam o ora la 200-220grC cit mai jos ca sa se coaca si la baza si sa se rumeneasca frumos, nu sa se arda.

Pudrati cu zahar pudra si putina scortisoara,de preferat in momentul in care o mancati, altfel zaharul se topeste si pierde doar din aspect nu si din gust!!!


Pofta buna! Reteta Melc cotobelc (placinta cu mere) a fost propusa de Theodora pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema mascarpone si limoncino

E prima data cand fac aceasta crema, dar a iesit super buna! Tortul nu stiu cum este, pentru ca nu l-am inceput inca!:)

Tort cu crema mascarpone si limoncino
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide