Melc cotobelc este o delicioasa placinta cu mere si scortisoara, cu o prezentare ingenioasa si un gust deosebit. Daca doriti o altfel de prajitura cu mere va sugerez aceasta reteta.
Curatam merele de coaja si le taiem mici cubulete. Le punem intr-o oala cu jumate pahar de apa, 3-4 linguri de zahar, depinde cat de dulce va place si de cit de dulci sint merele, scortisoara cita vrei si un plic de zahar vanilat. Le lasam la fiert pina se evaporeaza toata apa si sucul scos din ele.Cam 20-30 minute. Intindem foaia si o ungem doar pe jumatate cu amestecul de unt+ulei si presaram cu scortisoara. Indoim foaia ungem din nou cu unt+ulei si pe margine punem compozitia de mere.
Facem un sul si il rasucim ca sa arate ca un melc. Ungem o tava din acelas amestec si punem placintele la cuptor cam o ora la 200-220grC cit mai jos ca sa se coaca si la baza si sa se rumeneasca frumos, nu sa se arda.
Pudrati cu zahar pudra si putina scortisoara,de preferat in momentul in care o mancati, altfel zaharul se topeste si pierde doar din aspect nu si din gust!!!
Pofta buna! Reteta Melc cotobelc (placinta cu mere) a fost propusa de Theodora pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post