Pentru a prepara aceasta reteta de mega briose sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, zahar brun, scortisoara, ghimbir, oua, iaurt, ulei, crema de morcovi sau dovleac.
Incalzeste cuptorul la 220 de grade C. Unge cu unt formele de briose sau tapeteaza-le cu hartie de copt.
Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara, ghimbirul si sarea. Amesteca oul si crema de morcovi sau de dovleac, cu iaurtul si uleiul, apoi adauga (treptat) amestecul de faina. Toarna aluatul in forme (umple formele pana la 2/3 in inaltime), si pune la copt 15-20 de minute.
Poti aduaga in amestec stafide sau alune.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Tort diplomat
Chec pufos
Ciocolata de casa
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala