Mega briose

Pentru a prepara aceasta reteta de mega briose sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, zahar brun, scortisoara, ghimbir, oua, iaurt, ulei, crema de morcovi sau dovleac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 cana crema de morcovi sau de dovleac copt
  • 1 cana iaurt
  • 1/4 cana ulei

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220 de grade C. Unge cu unt formele de briose sau tapeteaza-le cu hartie de copt.

Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara, ghimbirul si sarea. Amesteca oul si crema de morcovi sau de dovleac, cu iaurtul si uleiul, apoi adauga (treptat) amestecul de faina. Toarna aluatul in forme (umple formele pana la 2/3 in inaltime), si pune la copt 15-20 de minute.

Poti aduaga in amestec stafide sau alune.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Chec pufos

Ciocolata de casa

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala