Mazurca cu smochine si migdale

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de mazurca cu smochine si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: smochine, migdale, oua, zahar, faina, zahar, stafide, vanilie, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar stafide
  • 1 pahar smochine taiate marunt
  • coaja de la o portocala taiata foarte fin
  • 1 praf de vanilie
  • 1 pahar migdale taiate
  • unt.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga faina amestecandu-se  bine, apoi fructele si migdalele taiate, vanilia si coaja de portocala. Pe urma se adauga albusurile batute spuma, se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si captusita cu hartie. Se coace la foc nu prea tare.


Cand se raceste, se taie dupa plac.
Alte retete recomandate:
Pandispan simplu
Lapte de pasare
Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza si cirese

O prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"

Desert negresa cu branza si cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide