Mazurca

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura mazurca sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar pudra, faina, nuci taiate, stafide, unt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 1 pahar nuci taiate
  • stafide
  • unt.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile care se pun pe rand, unul cate unul. Se adauga faina, nucile si stafidele si la urma albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava acoperita cu hartie unsa cu unt. Se coace la foc potrivit. Cand este gata se rastoarna pe un fund de lemn, se acopera cu un servetel si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se taie bucati patrate sau in forma de romb de marimea dorita.


Se poate pudra cu zahar.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu branza si stafide

Prajitura cu gem de cirese

Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza si cirese

O prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"

Desert negresa cu branza si cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide