Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa. Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte. Intr-o craticioar
Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa.
Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte.
Intr-o craticioara de marime mijlocie se pun cele 200 ml apa, 1 lingura de glucoza si zaharul si se pun la fiert la foc mediu.
Se bate albusul spuma, si se da deoparte ...si el...
Siropul incepe sa fiarba si trebuie sa arate cam asa (vezi poza 1).
Pun termometru (aici nu trebuie sa se vada t) si astept sa ajunga la 127 grade celsius, exact timpul cand siropul este gros cat sa faca margele groase deasupra. De aceea zic, daca NU AVETI TERMOMETRU, cand siropul a inceput sa fiarba il mai lasati vreo 20 min si e exact ceea ce trebuie. Eu am facut fara termometru si iese perfect.
Cand siropul ajunge la 127 grade celsius, sau cand vedeti ca au trecut cele 20 min si margelele groase sunt bine vizibil.
Trageti craticioara deoparte si puneti gelatina cu tot cu apa in care a fost inmuiata, dar manevrati CU GRIJA deoarece siropul incepe sa se umfle ca un vulcan.
Luati albusurile batute, si incepeti sa bateti din nou la viteza medie, adaugand de aceasta data in fir subtire siropul fierbinte astfel format, punand deasemeni si vanilia...e doar pentru un gust placut.
Veti constata ca amestecul de albus se inmoaie un pic, nu va panicati continuati sa bateti mai mult de 10 min, din nou depinde de mixer, cine are un mixer performant sau ken...e ideal..eu am batut vreo 15 min, mixerul meu e bunik.
Cand incepe albusul sa faca gulerase...timpul s-a incheiat...veti constata deasemeni ca s-a umflat , s-a ingrosat...semn ca
acum e gata (vezi foto 3)
Acum e timpul sa o rasturnam in forma, la mine apar 2 (vezi foto 4) ca iesea prea inalta ...neavand una de 30/20, nivelati cu paleta.
Dati la frigider reteta zice ca intr-o ora e gata...eu am facut intotdeauna de cu seara...ca se face repede...si am rasturnat a doua zi.
A doua zi...am luat cam 2 linguri de zahar si 2 de amidon si am pudrat suprafata de lucru.
Luati forma si desprindeti marginile cu , cutitul...
Rasturnati pe suprafata pudrata generos. (vezi foto 5)
Sa n-aveti grija , priviti cat e de bine facut.
si acum...taiati fasii...ca mai apoi ...in ce forma doriti, am taiat cuburi...
o parte le-am dat prin cocos nitel prajit..
Iar compozitia din tavita mica...m-am gandit sa o tai cu paharul... si sa alternez apoi bucatile ...impreuna cu ceva capsuni ...pentru decor da....credeti-ma si pentru gust.
Se pot servi impreuna cu fructe, cu capsuni este o idee asa cum se vede si in poze.
Pofta buna!
Reteta Marshmallows....facut in casa propusa de nico-vya
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post