Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider. In
Din faina, amidon, zahar, 3 galbenusuri, praful de sare, coaja de lamaie si untul moale am facut un aluat pe care l-am lasat 30 minute la frigider.
Intre timp am pregatit umplutura:
Am topit un pic de unt. Merele le-am curatat si dat pe razatoare si le-am calit un pic. Am adaugat scortisoara.Am adaugat cele 3 linguri de portocale amare si-am mai lasat un pic pe foc apoi am lasat sa se raceasca.
Intre timp am scos aluatul de la frigider, l-am framantat cu putina faina.
L-am intins in foaie nu prea subtire si cu o forma din dotare am decupat asa zisele margarete.
Le-am intepat cu furculita pe fiecare margareta (floricica e la mine) am pus umplutura de mere si portocale, am acoperit cu alta margareta de aluat.
Am uns margaretele cu galbenusul de ou ramas si cu putin lapte si la cuptor cu ele vreo 15-20minute la 175°C.
Le-am pudrat cu zahar si putina scortisoara.
Reteta Margeritine a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post