Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din fa
Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
Drojdia de bere se freaca impreuna cu o lingura de zahar pana devine pasta lichida, dupa care se adauga malaiul.
Se bate amestecul cu o lingura de lemn timp de un sfert de ora.
Operatia aceasta se face pentru a incorpora o cantitate de aer mare in compozitie.
Se adauga in amestec : un praf de sare, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si o lingura de rom.
Se lasa aluatul la dospit o jumatate de ora, dupa care se unge o tava cu o lingura de unt, se rastoarna compozitia in ea, iar deasupra se pune o pasta alba obtinuta din restul de faina inmuiat cu apa calda.
Se poate imparti aluatul in doua parti, coacerea fiind ingreunata de malaiul din compozitie, care nu lasa prajitura sa se coaca repede.
Cand prajitura s-a rumenit bine, se scoate forma din cuptor, se desprinde malaiul cu un cutit ascutit de pe margini, apoi se scoate pe o hartie curata.
Se pudreaza cu zahar farin cat este cald.
Se taie numai dupa ce s-a racit, altfel se incruzeste.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajitura simpla si rapida cu visine
Prajitura de capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post