Madelene delicios

Pentru madelene se pune intr-o cratita untul proaspat ca sa se topeasca, fara sa fiarba. Se freaca intr-un castron ouale intregi cu zaharul pisat, pana se albesc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 125 g unt proaspat
  • 125 g zahar pisat
  • 125 g faina
  • 1 lingurita apa de flori
  • unt pentru uns formele.

Mod de preparare

Pentru madelene se pune intr-o cratita untul proaspat ca sa se topeasca, fara sa fiarba. Se freaca intr-un castron ouale intregi cu zaharul pisat, pana se albesc. Se adauga apa de flori si faina cernuta, iar la urma se toarna incet, amestecand usor, untul topit, observand sa nu curga si zerul ramas in fundul cratitei. Se ung cu unt forme mici de tabla, speciale pentru madelene, si se toarna din compozitie, dar numai pe trei sferturi, deoarece cresc la copt. Prajiturile se asaza toate pe o tava de tabla si se coc la foc potrivit. Madelenele se scot calde din forme si se pun pe sita sa se raceasca.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors