Madelene

Se amesteca untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si se bate bine. se adauga apoi cate un ou si se bate dupa fiecare cate patru minute. Se adauga f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 gr zahar
  • 130 gr faina
  • 130 gr unt
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si se bate bine. se adauga apoi cate un ou si se bate dupa fiecare cate patru minute. Se adauga faina cate putin si se bate bine la fel ca si la oua. Separat, se ung cu unt formele de madelene, se presara cu faina si se toarna din aluat cate un sfert din inaltimea formelor. Se introduc formele in cuptorul fierbinte si se lasa la copt.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de prajituri:

Tiramisu

Prajitura snikers

Prajituri delicioase

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide