Prajituri cu blat de ciocolata si alune, imbracate in crema de vanilie, decorate cu frisca, alune si capsuni.
Pandişpanul: Topeşti ciocolata pe baie de aburi sau la chocolate fondue. Separat, baţi cu mixerul untul cu zahărul, adaugi treptat ouăle, un praf de sare, apoi torni încet ciocolata un pic racită şi alunele nesărate tocate mărunt. Adaugi făina, cacaua şi praful de copt şi, de aici, amesteci cu o spatulă, astfel încât compoziţia sa rămână aerată. Torni compoziţia rezultată într-o tavă cu hârtie de copt, dai la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la foc mediu. Laşi la răcit.
Siropul: Prepari un sirop cu apa şi zahărul, laşi să fiarbă cam 5 minute, apoi dai de pe foc şi adaugi esenţă de vanilie. Laşi la răcit.
Crema de vanilie: Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi făina, cu un tel, torni peste ele în fir subţire laptele cald, nu fierbinte, apoi pui pe foc mic. Fierbi până se îngroaşă, amestecând mereu, ca să nu se lipească. Apoi dai de pe foc, adaugi untul, zahărul Bourbon, esenţă de vanilie şi amesteci bine. După ce s-a răcit crema, adaugă în ea şi frişcă lichidă bătută în prealabil şi mixează până obţii o cremă mai fină.
Decorul: Baţi frişca lichidă până devine cremoasă şi mătăsoasă. Toci mărunt alunele nesărate. Tai prăjitura în pătrate şi însiropezi.
Se obtin 20 de bucăţi. Dai fiecare prăjitură prin cremă de vanilie şi ornezi cu frişcă, alune si felii de căpşuni dispuse sub formă de floare. Dai la frigider până la servire.
Poftă Bună!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post