In general macarons par destul de complicati de facut, dar daca urmaresti cu atentie reteta pas cu pas, vei vedea ca poti sa ii faci chiar foarte usor.
Se pun intr-un robot de bucatarie zaharul pudra si migdalele macinate, si se mixeaza in reprize scurte, pana se omogenizeaza foarte bine. Se cerne amestecul printr-o sita, ca sa ramana deoparte bucatile mai mari de migdale. Se adauga doua albusuri, si se mixeaza pana devine o pasta destul de densa ca si consistenta.
Se pun celelalte doua albusuri intr-un bol rezistent la caldura. Tine mixerul la indemana! Intr-o cratita mica se pun la foc mediu 50ml apa si zaharul tos, se dau in clocot pana ce siropul ajunge la 110 grade Celsius. Acum poti sa incepi sa bati cele doua albusuri la cea mai mare viteza a mixerului. Odata ce siropul a ajuns la 118 grade se incorporeaza in albusurile spuma, in timp ce se mixeaza in continuare, pana cand amestecul este aproape rece. Trebuie sa fie o compozitie ca de bezea. Se adauga colorantul rosu si se mesteca bine.
Se torna aceasta bezea peste amestecul de migdale si se incorporeaza usor cu ajutorul unei spatule.
Se pregatesc doua tavi tapetate cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 grade. Cu ajutorul unui pos cu capatul rotund se fac forme rotunde, dupa care se lasa se se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Se dau la cuptor timp de 15 minute, dupa care se scoate hartia din tava, se lasa cateva minute la racit, dupa care macarons se desprind cu grija de pe hartie.
Rupe in bucati cat mai mici ciocolata cu chili si pune-o intr-un bol. Pune frisca lichida pe foc, pana cand incepe sa dea in clocot. Toarna-o apoi peste ciocolata si las-o sa se aseze pentru 1 minut. Cu o spatula de plastic amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Las-o sa se raceasca dupa care cu un pos pune niste crema pe un macarons, si acopera cu altul.
La temperatura camerei
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post