Limbile de pisica sunt niste fursecuri fine si fragede, frantuzesti, la care puteti folosi albusurile ramase. Pot fi folosite simple, sau inmuiate in ciocolata, sau lipite cate doua cu gem.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se mixeaza bine untul moale cu zaharul pana se obtine o crema fina.
Se adauga apoi faina in ploaie, albusurile batute spuma si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt) se formeaza fasii lungi, nu foarte groase. Se dau la cuptor aproximativ 10 minute, pana se auresc pe margini. Se desprind cu lama unui cutit si cat sunt calde le puteti aseza pe o sucitoare, sau le puteti indoi usor pana se racesc, pentru o forma deosebita.
Daca le faceti sub forma de piscot si putin mai groase le puteti lipi cate doua cu gem. Sunt foarte fragede!
Limbile de pisica se scot repede de pe tava, cat sunt inca fierbinti, altfel se rup.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post