Limbi de pisica

Limbile de pisica sunt niste fursecuri fine si fragede, frantuzesti, la care puteti folosi albusurile ramase. Pot fi folosite simple, sau inmuiate in ciocolata, sau lipite cate doua cu gem.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 50g zahar pudra
  • 50g faina
  • 45g unt (adevarat nu margarina)
  • 1 zahar vanilat.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se mixeaza bine untul moale cu zaharul pana se obtine o crema fina.

Se adauga apoi faina in ploaie, albusurile batute spuma si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt) se formeaza fasii lungi, nu foarte groase. Se dau la cuptor aproximativ 10 minute, pana se auresc pe margini. Se desprind cu lama unui cutit si cat sunt calde le puteti aseza pe o sucitoare, sau le puteti indoi usor pana se racesc, pentru o forma deosebita.

Daca le faceti sub forma de piscot si putin mai groase le puteti lipi cate doua cu gem. Sunt foarte fragede!


Limbile de pisica se scot repede de pe tava, cat sunt inca fierbinti, altfel se rup.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors