Lamaita

Pentru lamaita aveti nevoie de oua, zahar, faina, lamaie, lapte, faina, unt si zeama de la o lamaie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul, coaja si zeama de lamaie. Se adauga apoi galbenusurile, pe rand, apoi se amesteca energic. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins, pentru 35-40 minute. Se amesteca laptele cu faina, zaharul si se fierb pe baie de aburi, pana se ingroasa. Dupa ce se raceste, se freaca cu untul, iar dupa ce se raceste complet se mixeaza cu zeama de lamaie. Se intinde crema peste blatul racit si se decoreaza cu felii subtiri de lamaie.


Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Cornulete cu rahat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors