Pentru lamaita aveti nevoie de oua, zahar, faina, lamaie, lapte, faina, unt si zeama de la o lamaie.
Se amesteca faina cu zaharul, coaja si zeama de lamaie. Se adauga apoi galbenusurile, pe rand, apoi se amesteca energic. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins, pentru 35-40 minute. Se amesteca laptele cu faina, zaharul si se fierb pe baie de aburi, pana se ingroasa. Dupa ce se raceste, se freaca cu untul, iar dupa ce se raceste complet se mixeaza cu zeama de lamaie. Se intinde crema peste blatul racit si se decoreaza cu felii subtiri de lamaie.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Cornulete cu rahat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post