Kuglof

Drojdia se pune la fermentat in 30 ml lapte cald. Margarina, zaharul, sarea, stafidele, zahar vanilat si galbenusurile se freaca pana se obtine o com

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina de placinta
  • 100 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 400 – 500 l lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g margarina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • Un praf de sare
  • Untura pentru uns tava
  • Zahar vanilat pudra pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Drojdia se pune la fermentat in 30 ml lapte cald. Margarina, zaharul, sarea, stafidele, zahar vanilat si galbenusurile se freaca pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga drojdia crescuta, faina si atata lapte caldut ca sa se obtina un aluat usor si moale. Se framanta cu lingura sau mixerul si cand face basici se pune in formele de kuglof unse (aluatul sa ajunga pana la jumatatea formei). Se lasa sa creasca in loc cald pana cand se umple forma. Se pune la cuptorul incalzit dinainte cca 40 minute mai intai la foc iute apoi la foc moderat. Se controleaza cu acul inainte de a-l scoate. Daca e copt se pune pe scandura de bucatarie.
Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors