Căldură și pofta de dulce. Ce sa facem? O rețetă pe care nu o mai făcusem de 2 ani dar care e la fel de, delicioasa ca atunci.
Separam ouăle și batem foarte bine cele 6 albușuri cu zaharul, adăugăm gălbenușurile pe rand, apoi plicul de creme Ole de ciocolata. Turnam într-o tava cu inel detașabil de 28. Dam la cuptor pentru 15 - 20 de min.
Crema.
Într-un bol punem frișca, laptele și plicurile de creme Ole de vanilie. Batem totul bine. După ce blatul s-a răcit, (eu l-am tăiat în doua pentru ca a crescut foarte mult, deci este opțional) adăugăm crema și dam la rece.
Glazura
Punem, cacaua, zaharul, laptele într-un ibric și punem la foc mediu. Când începe sa îngroașe puțin, adăugăm untul și luam de pe foc. Amestecam energic pentru a se topii untul. Lăsăm la răcit puțin, cam 15 min sau poate mai puțin, depinde de temperatura camerei. Turnam glazura peste crema și ornamente dacă dorim cu ce vrem, în cazul nostru zmeura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post