Kokosbullar / graddbullar

Intr-un castron se amesteca zaharul, zaharul pudra, albusul si apa rece. Gelatina se topeste in apa fiarta. Se adauga la amestecul cu zahar si albus.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru circa 20 de bucati
  • 4 dl zahar (1 dl zahar = 85 gr)
  • 3/4 dl zahar pudra (1 dl zahar pudra = 60 gr)
  • 1 albus
  • 1 dl apa rece
  • 1 linguri gelatina pulbere
  • 1 dl apa fiarta
  • 5 dl fulgi de cocos (1 dl fulgi cocos = 30 gr)
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca zaharul, zaharul pudra, albusul si apa rece. Gelatina se topeste in apa fiarta. Se adauga la amestecul cu zahar si albus. Totul se amesteca cu mixerul, circa 15 min pe viteza cea mai mare pina se obtine o crema tare. Se amesteca fulgii de cocos si cacaoa. Se presara din amestecul cu fulgi pe fundul unei tavi (cu margini!) de circa 20 x 30 x 4 cm. Se toarna compozitia de albus in tava si deasupra fulgi de cocos (se da la o parte cam 1 dl de fulgi). Se tine la frigider pina cind compozitia s-a intarit, circa 2 ore. Se taie in 20 de bucati, circa 4 x 4 x 4 cm de mari. Se infige o furculita in fiecare prajitura si se trece prin restul de fulgi, astfel incit sa fie fulgi pe toate laturile prajiturii. Se pastreaza la rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors