Ischler

Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute. Aluatul se poate prepara mai usor da

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 130 gr. unt
  • 140 gr. faina
  • 70 gr. migdale si alune macinate
  • 70 gr. zahar
  • 1 ou
  • Crema( nu chiar asa de dulce): 2 galbenusuri
  • 20 gr. cacao
  • 60 gr. zahar
  • 30 ml. lapte
  • 150 gr. unt
  • Crema foarte dulce: 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar si cacao dupa gust

Mod de preparare

Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute.

Aluatul se poate prepara mai usor daca se lasa 2-3 ore in frigider la rece. Apoi se intinde cu sucitoarea astfel incat intre ea si aluat sa fie o folie, iar apoi se mai pune in frigider sa se intareasca.

Crema: Galbenusurile, cacaoa, zaharul si laptele se pun la fiert pe o baie de aburi pana cand totul se ingroasa. Dupa ce masa s-a racit, se amesteca cu 150 gr. unt care a fost batut intai spuma si evantual rom, dupa gust.

Crema foarte dulce: Se procedeaza ca la prima crema.

Aluatul se umple intai cu crema si apoi se ung cu glazura.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors