Inimioare indragostite

Inimioare indragostite este o reteta de prajituri care este ideala pentru ocazii cum sunt ziua indragostitilor. Indiferent ca vorbim de Sf Valentin sau Dragobete.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet cu praf de budinca de capsune
  • 3 linguri zahar
  • Decor:
  • 1 plic gelatina rosie pentru decor
  • 5-6 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si se amesteca usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 20-25 minute la foc potrivit.

Dupa ce se raceste blatul, se decupeaza formele de inimioare.
Se prepara budinca si se lasa sa se raceasca putin. Fiecare inimioara se taie in doua pe orizontala si se umple cu budinca, imbracand si marginile, apoi se tavaleste prin nuca de cocos. Deasupra se toarna jeleul pregatit conform instructiunilor de pe pachet.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights


Prajiturile Inimioare indragostite se servesc dupa ce au stat un timp la rece si s-a inchegat bine jeleul.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide