Inimioare glazurate in sos Sabayon este o reteta de prajitura delicioasa. O puteti prepara oricand dar mai ales de Valentine's sau Dragobete. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de ciocolata alba, lapte, zahar, faina, margarina
Se bat albusurile de ou cam 3 minute,se adauga 3 linguri de zahar si se mai bat 2 minute. Galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar si margarina,pana se albesc, iar apoi le subtiem cu laptele usor caldut.
Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecate, faina, cacao, praful de copt, zaharul vanilat si scortisoara.
Se toarna compozitia in tava de copt,unsa cu putina margarina si pudrata cu faina, apoi lasam la copt 30 minute.
Dupa coacerea si racirea blatului, decupam cu o forma de biscuiti in forma de inimioara.
Sprituim cu ciocolata alba topita si amestecata cu putina margarina.
Sos Sabayon
Se bat cu telul galbenusurile cu zaharul si se pune pe bain-marie, pana se ingroasa si devine albicios. Se adauga coniacul treptat si se amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa.
In reteta originala se adauga vin sau sampanie, eu am "adaptat-o" !
Pe fiecare farfurie turnam 1-2 linguri de sos sabayon, iar deasupra asezam 2-3 prajituri inimioare.
Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...
Coliva de grauIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala