Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu am considerat ca nu mai e nevoie de acel sirop. Din ingredientele date mie mi-au iesit 18 indiene, dar numarul lor difera in fuctie de marimea la care le faceti. Sunt perfecte pentru masa de Pasti.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri faina
  • - O lingurita esenta de rom
  • Pt umplutura:
  • -3 piersici nu foarte moi (pot fi din compot)
  • -200 ml frisca lichida
  • -250 gr mascarpone
  • -2-3 linguri de zahar (otional)
  • Pt decor:
  • -100 gr ciocolata
  • -50 ml frisca lichida
  • -50 gr unt
  • -bucatele de fructe, frunze de menta, floricele de levantica

Mod de preparare

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut toata tava o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 15 minute . Le scoatem si le lasam la racit pe tava.


Pregatim umplutura: Piersicile le spalam bine si le taiem in bucatele mici . Acestea pot fi inlocuite cu orice alte fructe . Le punem intr-un bol si le lasam sa astepte. Intr-un vas inalt punem 250 gr mascarpone impreuna cu 2-3 linguri de zahar si il batem cu mixerul putin. Frisca lichida o batem tare si o amestecam cu mascarpone. Din crema obtinuta lasam deoparte aproximativ 3 linguri, pe care o vom folosi la decor. Crema ramasa o vom pune in pos.


Impartim cercurile de aluat , baza pentru indiene, in doua partie egale. Eu am avut 36 de bucati, deci am pus 18 pe o tava . Cu ajutorul posului punem un strat de crema . Deasupra punem bucatele de piersici, iar peste mai punem un strat de crema.


Asezam deasupra celelalte cercuri de blat ramase si dam la frigider pana cand facem glazura. Pentru glazura vom rupe ciocolata bucatele mici . Intr-un vas ,pe foc mic, punem la incalzit frisca, adaugam bucatelele de ciocolata si untul . Atentie sa nu fiarba. Scoatem indienele din frigider , turnam cu o lingura glazura pe fiecare si dam din nou la frigider.


Cand glazura s-a intarit punem cate un mot de crema , bucatele de fructe, frunze de menta si flori de levantica sau puteti pune ce doriti. Se pastreaza la frigider pana cand sunt servite .

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors