Hi-Hat Cupcakes

Micile prajituri de ciocolata cu bezea si glazura de ciocolata sunt perfecte pentru o gustare dulce, si mai ales pentru orice ocazie festiva. Sunt delicate, se topesc in gura iar blatul de ciocolata se imbina perfect cu bezeaua.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente cupcakes:
  • - 85 gr ciocolata (eu am combinat ciocolata cu lapte si amaruie)
  • - 130 gr faina
  • - ½ lingurita praf de copt
  • - ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • - 1 strop sare
  • - 65 gr unt/margarina
  • - 150 gr zahar
  • - 2 oua
  • - 120 ml smantana pentru frisca
  • - 120 ml apa
  • Ingrediente spuma:
  • - 4 albusuri
  • - putin mai mult de un varf de cutit cream tartar
  • - 100 gr zahar praf
  • - 100 gr zahar tos
  • - 80 ml apa
  • - 5-6 picaturi zeama de lamaie
  • Ingrediente glazura:
  • - 300 gr ciocolata
  • - 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi dupa care o lasam deoparte sa se racoreasca. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Untul la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana devine cremoasa. Adaugam in fir subtire ciocolata racita si mixam la viteza mica. Adaugam treptat ouale si marim putin viteza la mixer. Dupa cateva minute adaugam tot treptat smantana pentru frisca, apoi incorporam jumatate din cantitatea de faina. Adaugam treptat apa si restul de faina. Vom obtine o compozitie foarte cremoasa cu care vom umple (nu pana la refuz :)) hartiutele pregatite si dam la cuptorul preincalzit circa 20-25 minute, dar verificati inainte sa le scoateti.
Pana se racesc complet vom pregati spuma de albusuri. Eu am facut dupa o reteta mai simpla de la o prietena, dar daca detineti un termometru pentru zahar puteti urma reteta Marthei Stewart.
Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert pana se topeste complet zaharul si obtinem un sirop. Intre timp punem albusurile intr-un vas de inox sau sticla, adaugam un strop de sare si cream tartar-ul. Batem la viteza maxima si cand incepe sa se intareasca adaugam in fir subtire siropul fierbinte si continuam sa mixam pana se raceste compozitia, asta dureaza cam 15 minute. Inainte de a fi gata cu cateva minute adaugam 4-5 picaturi zeama de lamaie.
Punem spuma obtinuta intr-un pos cu varful rotund si incepem sa “decoram” cupcakes-urile lasand o margine de cativa milimetri libera. Dupa ce sunt gata se dau la frigider (cel mai bine la congelator, dar eu n-am avut loc) timp de cel putin 30 minute sa se intareasca spuma, pentru a nu avea surprize la glazurat.
In acest timp topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam uleiul si amestecand din cand in cand lasam sa se raceasca.
Ciocolata topita este bine sa o punem intr-un pahar ingust (cat sa incapa cupcakes-urile in el) si inalt.
Scoatem cupcakes-urile de la rece, tragem aer in piept, spunem si o rugaciune daca e nevoie si incepem sa le “scufundam” in ciocolata topita. Daca nu ramane acolo bezeaua inseamna ca am facut treaba buna :).
Le punem din nou la rece pana se intareste ciocolata si bineinteles ca se tin tot la rece. Pot fi pastrate pana la 3 zile in frigider.
Eu am fost foarte multumita de rezultat (asa ca pentru prima data), dar va spun ca mai trebuie sa exersez cu bezeaua pentru a fi perfecta!

Pofta buna!


Hit-Hat cupcakes a fost propusa de Delicious Flavours.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors