Grilaj de branza alb si negru

O prajitura cu branza minunata! O imbinare perfecta de culori intr-o reteta de prajitura perfecta pentru orice masa de sarbatoare, sau doar pentru pofta de dulce! :)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 cani de faina (circa 220 g )
  • - 85 g de cacao fara zahar
  • - 1 ligurita de bicarbonat
  • - 1/2 lingurita de sare
  • - 280 g de unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • - 200 g de zahar
  • - 3 oua mari
  • - 2 1/2 lingurita de extract de vanilie
  • - 225 g de creme fraiche
  • - 1/2 cana de zahar pudra
  • - un pic de unt pentru unsul tavii

Mod de preparare

Se unge o tava de 9 x 13 cm cu unt si o lasam de o parte. Intr-un castron se cerne impreuna faina, cacao, bicarbonatul si sarea. Cu ajutorul unui mixer, viteza medie se mixeaza untul cu zaharul pana cand va deveni cremos. Se adauga 2 oua si 2 lingurte de extract de vanilie, se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se micsoreaza viteza mixerului la mic si putin cate putin si se adauga amestecul de faina, cacao, bicarbonat si sare in compozitia cu unt si oua . Dupa ce se pune tot amestecul de faina se creste viteza mixerului din nou si se mixeaza timp de 1-2 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 C .Se ia o cana din compozitie si se pune de o parte pentru decor. Restul se pune in tava pregatita ,se niveleaza si apoi se pune in frigider timp de 30 de minute. Trecute cele 30 de minute se da la cuptor timp de 25 de minute, iar apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza creme fraiche impreuna cu zaharul pudra, oul ramas si jumatatea de lingurita de extract de vanilie. Se intinde aceasta crema pe baza racita deja.

Acum decorul .
Compozitia care s-a tinut de o parte se tine in frigider. In momentul in care se scoate din frigider se poate lucra cu ea fiind un pic dura dar trebuie sa se lucreze foarte rapid , de se lipeste un pic ajutati-va presarand un pic de zahar pudra pe suprafata de lucru. Deci se fac mici suluri care se aseaza pe crema asa cum se vede in poza.

Se pune din nou in cuptorul incalzit , tot la 180 C timp de 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie in dreptunghiuri sau daca se doreste o alta forma, faceti-o .
Se mentin in frigider pana la 3 zile intr-un contenitor acoperit.


Reteta de prajitura grilaj cu branza alb si negru a fost propusa de Emmalyne pe forum culinar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors