Galuste cu visine si caise

Galuste cu visine si caise se face la fel ca si reteta de galuste cu prune sau cum li semai spune in Ardeal gomboti cu prune. Este o reteta potrivita pentru copii si va avea succes.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 visine
  • 5 caise
  • 1 kg cartofi
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g pesmet
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Cartofii i-am pus la fiert, I-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat.
Am adaugat si faina, am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez.
Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong, am turtit-o un picut, in centrul ei am plasat o visina fara sambure, am imbracat visina in aluat si am obtinut o biluta mai mare. Dupa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise.
Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, apoi cand se ridica la suprafata sunt fierte.

Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna
se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.


Galustele fierte cu visine si caise se tavalesc in pesmet si se aseaza pe un platou. Se servesc calde.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala