Galuste cu prune si pesmet

Galustele cu prune sau gombotii sunt un desert specific ardelenesc, dar oricine le poate face si savura alaturi de un pahar cu must proaspat stors.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (de preferat noi)
  • prunele( se lasa cu o ora inainte cu zahar)
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana gris
  • 1 cana faina
  • putina sare
  • 200 g pesmet
  • 50 g unt
  • 2 oua

Mod de preparare

Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand s-au fiert se piseaza si se amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obtinut.

Pofta buna!


Galustele cu prune se pot servi alaturi de un pahar de must.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors