Galuste cu prune

Se pune ulei cam de doua degete (subtirele) intr-o craticioara, iar cand s-a incins uleiul se pun 300 g pesmet. Se amesteca continuu si se prajeste 3

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg cartofi rosii
  • 2 oua
  • 150 g faina si 150 g zahar
  • ulei
  • 300 g pesmet si 400 g zahar tos
  • marmelada

Mod de preparare

Se pune ulei cam de doua degete (subtirele) intr-o craticioara, iar cand s-a incins uleiul se pun 300 g pesmet. Se amesteca continuu si se prajeste 3 minute, apoi se da jos si se pune 400 g zahar tos.

Din 2 kg cartofi rosii (neaparat, pentru ca ceilalti se fac prea moi) fierti (in coaja si apoi ii curatati de coaja) si pisati bine ca sa nu mai fie cocoloase, 2 oua, 150 g faina si 150 g zahar(care se pune la sfarsit ca se topeste) se face un aluat potrivit (nici prea moale, dar nici prea tare, cat sa poti face bilute). Se fac bilute, se face o gaura in care se pune putina marmelada si se strange compozitia la loc. Se pun intr-o oala cu apa care clocoteste si se tin max 20 secunde. Se scot si se tavalesc prin pesmet.


Reteta Galuste cu prune a fost propusa de V.Livia

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide