Prunele se taie in jumatate si se scot samburii, daca se doresc galuste cu o pruna intreaga in interior atunci pruna se taie doar pe jumatate in lung
Prunele se taie in jumatate si se scot samburii, daca se doresc galuste cu o pruna intreaga in interior atunci pruna se taie doar pe jumatate in lung. Se presara cu zahar si scortisoara si se lasa cel putin 30 de minute. Cartofii se pun la fiert in coaja.
Cat fierb cartofii pregatiti amestecul de pesmet. Se caleste pesmetul in unt pana isi schimba culoarea, se retrage de pe foc si se adauga zahar si scortisoara dupa gust. Cartofii calzi se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga faina, sarea (1 lingurita), zaharul(1 lingurita) oul si uleiul (2 lingurite). Se amesteca totul si rezultatul este un aluat moale si foarte lipicios. Aveti nevoie de 2 farfurii cu faina, una in care veti "prelucra” galusca si una doar bine pudrata cu faina in care le veti depozita pe cele prelucrate. Puneti o pruna la mijloc( prunele trebuie sa fie bine scurse de sucul ramas de la zahar, aduceti marginile spre interior si modelati sub forma de bila. Intr-o cratita puneti apa la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se micsoreaza focul si se pun galustele. Dupa ce se ridica singure la suprafata le mai lasati 2-3 min dupa care le puneti la scurs. Nu prea multe in acelasi timp ca se lipesc intre ele. Prunele scurse dar cat sant inca calde se tavalesc prin amestecul de pesmet. Daca nu sunt suficient de calde pesmetul nu se va lipi.
Se servesc calde sau reci se mai poate presara zahar vanilat sau scortisoara. Reteta Galuste cu prune a fost propusa de D Vicky 26672 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post