Galuste cu prune

Se fierb cartofii in coaja, in apa rece cu putina sare, apoi se curata de coaja si se zdrobesc bine (sau se dau prin masina de tocat). Se framanta un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1 lingurita ulei
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 kg prune
  • 1 praf de scortisoara
  • 7-8 linguri pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa rece cu putina sare, apoi se curata de coaja si se zdrobesc bine (sau se dau prin masina de tocat). Se framanta un aluat din cartofi, faina, un praf de sare, ulei si putin zahar; acest aluat trebuie sa fie elastic si nu prea tare. Se spala prune|e. Se iau din aluat bucati mari, cam cat o pruna. Fiecare pruna se imbraca intr-un strat de aluat cat mai uniform; se rotunjesc cu mana. Se fierb prunele invelite, in apa clocotita cu putina sare, la foc domol, cu capac. Se incinge putin ulei si se rumeneste usor pesmetul, distribuindu-l uniform in tigaie, apoi se amesteca cu putina scortisoara. Se scot galustele cu spumiera, se scurg si se tavalesc prin pesmet fierbinte.
Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu prune

Tiramisu

Gogosi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide