Ce poate fi mai delicios decat galustele cu capsuni? Galustele se pot face cu diferite fructe de sezon, sunt foarte delicioase si gustoase.
Se aduc la fiert laptele cu unt si sare. Se adauga faina, amastecand pe foc pana se desprinde aluatul de pe oala. Se lasa un pic sa se mai raceasca si se adauga oul, amestecandu-l bine in aluat. Se lasa 10 minute sa se "odihneasca"; intre timp, intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert, se spala capsunile si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie.
Cu mainile ude, se intainde aluat pe podul palmei, se asaza o capsuna in mijloc, se impatureste si se modeleaza galustele, presand usor si invartind aluatul intre palme. Se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb usor 10 minute. Intr-o craticioara se incinge restul de unt, se adauga pesmetul si zaharul tos. Se rumeneste usor pesmetul, amestecand mereu, pentru a evita caramelizarea.
Se scot galustele cu lingura de spuma din apa in care au fiert si se tavalesc prin pesmetul rumenit. Se asaza pe un platou si deasupra se presara pesmetul ramas. Se pudreaza usor cu zahar pudra si praf de scortisoara.
Asezate cate doua in farfurie, galustele cu capsuni se servesc cu 2-3 capsuni proaspete alaturi, sau cu capsuni batute cu smantana , sau cu dulceata de capsuni... Reprezinta "felul doi" la o masa, deci nu le putem numi corect "prajituri". Daca vremea capsunilor a trecut, pastrati reteta pentru la anul si cautati o alta: "Galusta cu caise", sau "Galuste cu prune".
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post