• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert • dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si
• spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert
• dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
• intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
• amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte
• pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu
• lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte
• curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari
• adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum, folosind bolul de inox si paleta pentru framantat. Montati si paleta pentru curatarea bolului, pentru a aduna excesul de aluat de pe marginea vasului
• adaugati treptat faina si framantati usor
• aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari
• intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare
• cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat
• presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda
• dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata
• scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile
• lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire.
Savurati!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post