Galustele cu caise sunt gustoase si usor de preparat. Sunt necesare urmatoarele ingrediente caise, pesmet, faina, cartofi, unt.
Cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofi sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne.
Pasta de cartofi se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale, faina, o lingurita de zahar si putina sare.
Se face din aceasta compozitie un sul gros de trei degete, din care se taie bucati de grosimea unui deget. Fiecare bucatica se intinde cu mina si in ea se infasoara cate o caisa fara sambure, se rotunjeste frumos cu mana muiata in faina.
Cand toate galustele sunt gata, se fierb in apa sarata clocotita. Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte. Se scot incet cu lingura si se tavalesc in pesmet rumenit in unt, astfel ca fiecare galusca sa se imbrace frumos in pesmet
Se aseaza pe farfurie si se presara zahar pudra vanilat. Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Chec pufos
Pasca cu ciocolata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post