Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebu
Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebuie sa se "odihneasca" circa o ora. Se freaca untul spuma cu mixerul. Se adauga putin cate putin din galbenusuri, apoi branza de vaci si sarea. La sfarsit se aduga grisul si faina; aluatul astfel framantat se lasa la rece o ora. Dupa o ora, se pune la fiert intr-o oala mare apa cu sare. Pana ce incepe sa fiarba apa se pregatesc galustele: se despica un pic caisele si se introduce in mijlocul lor cubul de zahar; cu mainile ude se intinde din aluat in palma, se aduga caisa si se modeleaza galustele, presand usor si invartindu-le intre palme; se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb apoi foarte incet timp de 15 minute. Se pregateste pesmetul intre timp: in untul incins se adauga pesmetul si zaharul, amestecand continuu pana la o rumenire frumoasa. Cu lingura de spuma se scot galustele fierte si se tavalesc in pesmet, apoi se asaza pe un platou, se adauga restul de pesmet si se pudreaza cu zahar praf si cu putina scortisoara. Albusurile se pot batea cu zahar cu mixerul si amesteca cu caise strivite cu furculita; in farfurie, alaturi de galuste, se pot adauga cateva linguri din aceasta spuma.
Ca al doilea fel, de exemplu dupa o supa-crema de legume si astfel se poate realiza o delicioasa masa fara carne; sau ca masa de seara, alaturi de un pahar cu compot de caise.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post