Galuste cu branza de oaie imbracate in pesmet

Galustele cu branza sunt gustoase si usor de preparat. Sunt necesare urmatoarele ingrediente branza, pesmet, faina, cartofi, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • 2-3 linguri branza de oaie
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 pahar zahar pudra.

Mod de preparare

Galustele cu branza se prepara astfel: cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofi sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne. Pasta de cartofi se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale, faina, o lingurita de zahar si pu­tina sare. Se face din aceasta compozitie un sul gros de trei degete, din care  se formeaza cu mana perisoare mici care se fierb in apa putin sarata. Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte. Se scot incet cu lin­gura si se.tavalesc in pesmet rumenit in unt, astfel ca fiecare galusca sa se imbrace frumos in pesmet.


Se servesc fierbinti.

Alte retete recomandate:

Glazura de ciocolata

Pasca fara aluat

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala