Fursecuri macaroane cu migdale

Pentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua albusuri nebatute. Se adauga zaharul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g migdale sau
  • nuci
  • 4 albusuri
  • 350 g zahar
  • 50 g smantana.

Mod de preparare

Pentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua albusuri nebatute. Se adauga zaharul, smantana proaspata si la sfirsit spuma de la doua albusuri. Compozitia trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa nu se intinda. Se toarna cu cornetul pe o foaie de hartie alba, turtite de 3 — 4 cm diametru. Se umezesc cu o pensula cu apa, se presara zahar pudra, se asaza cu hartia in tava si se coc la foc slab. Se scot cat sunt calde, umezind usor hartia pe dos. Cand prajiturile sunt gata, aceste prajituri raman putin cleioase la mijloc. Inainte de a se introduce in cuptor, pe fiecare turtita se poate pune un bob de visina sau de cireasa, din dulceata.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de legume

Mancare de legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide