Batem ouale cu zaharul, adaugam untul frecat, zeama de lamaie,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt, sarea si praful de cardamom. Frama
Batem ouale cu zaharul, adaugam untul frecat, zeama de lamaie,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt, sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aproximativ 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici. Scoatem aluatul din frigider, intindem din el o foaie, nu foarte groasa si taiem cu forme diferite, fursecurile. Deasupra fiecaruia vom pune alune si le vom presa usor cu mana, sa intre in aluat. Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam la cuptorul incins inainte, pentru 20-25 minute.
Scoatem fursecurile, le lasam sa se raceasca si le decoram cu ciocolata topita.
Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa