Fursecul Gandac

Pentru fursecul Gandac se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr margarină
  • 100 gr zahăr
  • 350 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 gr magiun sau gem de prune
  • 100 gr ciocolată
  • 100 gr nucă măcinată

Mod de preparare

Pentru fursecul Gandac se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina. Se frământă bine până se obţine o cocă. Se dă la rece 30 minute. Apoi această cocă se frământă puţin pentru a deveni elastică şi se modelează un rulou. Se taie din el feliuţe cam de 1 cm grosime care se vor presa pe o parte cu o furculiţă. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 50 minute la foc mijlociu.
Când s-au răcit se iau câte două bucăţele de fursec şi se lipesc două câte două cu câte o linguriţă de magiun sau gem de prune. Apoi se tăvălesc pe lateral prin nuca macinată. Separat se topeşte pe baie de abur o ciocolată, de preferinţă amăruie. În aceasta se va înmuia un capăt al fursecului pentru a se da impresia de căpuşor de gândac. Şi astfel avem prăjitura "Gândac".


Fursecurile Gandac se consumă reci, de preferat a doua zi.
Sursa acestei retete este blocul culinar Alice-albinutza.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors