Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea si se framanta bine aluatul. Se lasa apoi la crescut. Se unge un vas cu unt, apoi se ia cu mana cate o bucatica mica din aluat, se trece prin restul de un topit si se pune in vas. Se pun bucatile de aluat una langa alta, se lasa sa creasca, apoi se ung cu unt deasupra si se introduc in cuptorul bine incins. Se lasa la copt 30-40 de minute, apoi se asaza pe un platou. Separat se pune vinul la fiert cu batonul de vanilie, iar galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul. Se toarna apoi peste vinul fiert si se amesteca continuu.
Sosul astfel obtinut se toarna peste franzelutele din platou. Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Tiramisu Lapte de pasare
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post