Fojetaj cu crema de vanilie

Se intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul, galbenusurile, zaharul, z

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 700 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • zahar vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si faina, se pune laptele si la bain-marie se amesteca pana se obtine o crema groasa. Cand s-a racit crema, se intinde peste un fojetaj iar celalalt se pune peste. Al doilea foietaj este indicat sa fie taiat dinainte patratele, asa va fi mai usor de taiat.
Alte retete recomandate

Dovlecei cuptor

Dovlecei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide