Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase. Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung
Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase.
Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung cu unt si se pun intr-o forma cu dimensiunile de 35cm x 10 cm.
Se incretesc foile de placinta pe margine, iar pe fund se aseaza hartie de copt si boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle foile in cuptor.
Se dau la cuptor la temperatura de 375F / 190C pentru 10 minute, se scot boabele de fasole si hartia de copt si se mai dau la cuptor pentru alte 5 minute. Se scot apoi formele de aluminiu si se lasa la racit.
Intre timp se topeste la bain-marie ciocolata alba.
Se toarna un strat de ciocolata pe fundul fiecarei forme, apoi se aseaza capsunile taiate (se pastreaza o treime din capsunile intregi pentru ornat).
Se toarna crema de mascarpone, se orneaza cu capsuni taiate in jumatate si cu ciocolata alba topita (eu am preferat zahar pudra).
Se baga la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!
Reteta Foietaj cu capsuni si mascarpone a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro
Alte retete cu capsuni gasiti aici:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni,
Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,
Galuste cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post