Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Portii
8
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana faina
  • 1 cana nuca prajita si tocata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet margarina
  • 1 lamaie
  • 2 foi napolitana

Mod de preparare

7 albusuri se bat cu un praf de sare.  Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.

Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.

Intre timp pregatim crema asfel:

Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.

Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.

Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.

Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.

Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.

Pofta buna !

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors