Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Portii
8
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana faina
  • 1 cana nuca prajita si tocata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet margarina
  • 1 lamaie
  • 2 foi napolitana

Mod de preparare

7 albusuri se bat cu un praf de sare.  Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce topeste zaharul si devine lucios. Se incorporeaza faina si nuca, amestecand usor. Se adauga esenta de vanilie.

Se pregateste tava cu foaie de copt si se pune aluatul la copt in cuptorul incalzit, la 180 grade timp de 20 minute.

Intre timp pregatim crema asfel:

Punem pe foc o cratita cu cele 7 galbenusuri, 1 cana de zahar si pachetul de margarină.

Amestecam continuu sa nu se lipeasca si o lasam sa clocoteasca pana ce se ingroasa.

Se adauga zeama de la o lamaie si coaja rasa.

Asamblam prajitura dupa ce s-a răcit blatul si crema.

Se unge prima foaie de napolitana cu jumatate de crema, se pune blatul de nuga si se unge cu restul de crema, dupa care punem ce a de a doua foaie de napolitana.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce