Foi Mandica

Deasupra foilor Mandica se presara nuca macinata. Sunt delicioase si se fac usor. Va trebuie 500 g de faina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua intregi
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • smantana cat sa cuprinda faina si
  • sare. Crema:
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de faina
  • 300 g unt si
  • 500 g magiun.

Mod de preparare

Pentru foile Mandica din toate ingredientele se face un alut. Rezulta 4 foi se coc pe dosul tavii.Crema – 500 ml lapte, 150 g zahar, 4 linguri de faina, 300 g unt si 500 g magiun. Se face o crema fiarta care, dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se umplu foile cu crema si la mijloc se pune magiun. La sfarsit, deasupra se presara nuca macinata.


Foile Mandica se servesc umplute cu crema si presarate deasupra cu nuca macinata.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Am facut in genul acesta placinta cu aroma de portocale ca desert si foarte buna a iesit, asa ca m-am gandit sa fac si ca...

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala