Foi delicioase cu miere de albine

Pentru foile delicioase cu miere de albine aveti nevoie de 4 linguri de ulei, 5 oua intregi, 250 g zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei
  • 5 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 350 g miere de albine
  • 2 lingurite de bicarbonat sau
  • de amoniac si faina cat cuprinde
  • Crema de lamaie
  • 400 g lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de zeama dizolvata in lapte
  • 250 g unt
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru foile delicioase cu miere de albine se face un aluat din care se fac foi subtiri cat muchia de cutit, care se coc in tava tapetata cu faina si se inteapa cu furculita. Crema de lamaie - 400 g lapte se fierb cu 200 g zahar, in care se pun 3 linguri de zeama dizolvata in lapte rece si se fierbe pana se ingroasa. Separat, se freaca 250 g unt cu 2 pachete de zahar vanilat, pana se face ca o spuma, apoi se amesteca cu crema din lapte rece si se adauga zeama de lamaie, dupa gust. Dupa ce se umplu foile cu crema, se pune deasupra o glazura facuta din 2 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri de apa si unt cat o nuca.


Foile delicioase cu miere de albine se servesc umplute cu crema de lamaie.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala