Foi cu frema de oua si cacao

1. Pentru FOI se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu part

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • fainaIngrediente pentru foi:
  • 5 oua
  • 125 gr. zahar
  • 100 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 oua
  • 50 gr. zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • 200 gr. unt

Mod de preparare

1. Pentru FOI se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.

2. Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.

3. Se coc patru foi.

4. Pentru CREMA se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.

5. In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .

6. Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.

7. Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.

8. Cu aceasta crema se umple foile.

9. Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reusestecacao

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors