1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de co
1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.
2. Din aceasta compozitie va rezulta un aluat care se imparte in partu parti.
3. Din fiecare parte se intinde cite o foaie care se coace pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina.
CREMA se prepara astfel:
1. Intr-o cratita cu fundul dublu se arde caramel cele 400 gr. de zahar, se stinge cu cafeaua preparata si paharul de lapte.
2. Separat, din trei linguri de faina si 1/2 pahar lapte se prepara o maia care se adauga la caramel. Se mai fierbe putin pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana. Se raceste.
3. Dupa racire, la crema caramel se adauga 200 gr unt frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra.
4. Se mixeaza bine crema sa nu ramana cocoloase si sa devina fina.
Cu aceasta crema se umplu foile.
5. Deasupra prajiturii se pune glazura Dr.Otker caramel sau se poate prepara o glazura din 100 gr. ciocolata topita, putin racita si amestecata cu 50 gr. unt topit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post