Foi cu ciocolata si cocos

Pentru a prepara aceasta reteta de foi cu ciocolata si cocos sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, untura, sare, praf de copt, galbenusuri, cacao, lapte, albusuri, ciocolata cu lapte, nuca de cocos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 600 g faina
  • 2 linguri rase de untura
  • 240 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cacao
  • lapte cat cuprinde
  • Pentru crema de cocos:
  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca de cocos
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 250 g margarina

Mod de preparare

Foile se pregatesc in felul urmator: se freaca untura cu zaharul, galbenusul, sarea, zaharul vanilat, praful de copt, cacacauasi laptele. Se realizeaza un aluat potrivit de tare.Se pudreaza o tava cu faina si se aseaza prima foaie.

Pentru a prepara crema de cocos, se bat albusurile spuma cu zaharul si adaugi nuca de cocos. Se amesteca bine. Se toarna crema pe foaie si se acopera cu alta foaie. Se pune la copt 40 de minute. Se pune la racit dupa ce e gata.

Pentru a realiza crema de ciocolata, se amesteca cele 6 galbenusuri cu zaharul praf, zaharul vanilat, pana se transforma intr-o crema. Se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Ciocolata se razuieste si se adauga compozitiei. Se amesteca pana cand se topeste.

Margarina se freaca spuma si se adauga crema realizata mai devreme, racita. Compozitia rezultata se intinde peste prajitura, iar deasupra se presara din abundenta nuca de cocos.


Prajitura este mai buna daca se serveste la 2-3 zile de la realizare.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Lapte de pasare

Prajituri simple

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala