Pentru a prepara aceasta reteta de foi cu ciocolata si cocos sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, untura, sare, praf de copt, galbenusuri, cacao, lapte, albusuri, ciocolata cu lapte, nuca de cocos.
Foile se pregatesc in felul urmator: se freaca untura cu zaharul, galbenusul, sarea, zaharul vanilat, praful de copt, cacacauasi laptele. Se realizeaza un aluat potrivit de tare.Se pudreaza o tava cu faina si se aseaza prima foaie.
Pentru a prepara crema de cocos, se bat albusurile spuma cu zaharul si adaugi nuca de cocos. Se amesteca bine. Se toarna crema pe foaie si se acopera cu alta foaie. Se pune la copt 40 de minute. Se pune la racit dupa ce e gata.
Pentru a realiza crema de ciocolata, se amesteca cele 6 galbenusuri cu zaharul praf, zaharul vanilat, pana se transforma intr-o crema. Se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Ciocolata se razuieste si se adauga compozitiei. Se amesteca pana cand se topeste.
Margarina se freaca spuma si se adauga crema realizata mai devreme, racita. Compozitia rezultata se intinde peste prajitura, iar deasupra se presara din abundenta nuca de cocos.
Prajitura este mai buna daca se serveste la 2-3 zile de la realizare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu visine
Lapte de pasare
Prajituri simple
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post