Foetaj cu dovleac si mac

Curatam dovleacul, il razuim si il amestecam cu ingredientele. Punem 2 foi de foetaj pe un servet de bucatarie si le ungem cu uleiul amestecat cu sman

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ dovleac american
  • 20 dkg mac macinat
  • 15 dkg zahar
  • Coaja si zeama de la 1 lamaie
  • Scortisoara dupa gust
  • 10 dkg stafide
  • 1 cana mica de smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 pachet foetaj (8 foi)

Mod de preparare

Curatam dovleacul, il razuim si il amestecam cu ingredientele. Punem 2 foi de foetaj pe un servet de bucatarie si le ungem cu uleiul amestecat cu smantana si presaram ¼ din umplutura. Rulam usor, ungem cu ulei cu smantana si deasupra si coacem in cuptorul pre-incalzit.
Alte retete recomandate

tort cu visine

Prajitura simpla si rapida cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide