Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

Aceasta reteta de prajitura cu pere se prepara mai usor decat ai crede, iar rezultatul este unul spectaculos, delicios si aromat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 g. unt
  • 3 pere mari
  • 2 linguri pline de zahar
  • lichior Grand Marnier
  • 4oua
  • 100 g. zahar
  • 120 g. faina
  • 400 ml. lapte.

Mod de preparare

Am topit 40 de grame de unt. Am adaugat 3 pere mari curatate, taiate in sferturi si apoi feliute dar se pot taia bucatele sau cum vreti voi si 2 linguri pline de zahar, am amestecat la foc mare si dupa 5 minute am adaugat un pic de Grand Marnier (un lichior pe baza de cognac cu esenta de portocale ).

Am lasat la foc mare amestecand mereu pana ce s-a evaporat tot suculetul. Am batut spuma cu 4 oua cu 100 de grame de zahar (ori tos ori pudra, cum doriti). Dupa care am adaugat incet, incet 40 de grame de unt topit, 120 de grame de faina ( daca vreti puneti un pliculet de vanilie sau esenta, eu n-am pus) si 400 ml de lapte. Am pus in forma perele si am varsat deasupra compozitia. Deasupra am taiat cateva bucatele de unt. Eu a trebuit sa il las o ora la 175 gr C, data viitoare plec direct cu 180 gr. C.


Pofta buna! Reteta Flognarde aux poires a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors