Aceasta reteta de prajitura cu pere se prepara mai usor decat ai crede, iar rezultatul este unul spectaculos, delicios si aromat.
Am topit 40 de grame de unt. Am adaugat 3 pere mari curatate, taiate in sferturi si apoi feliute dar se pot taia bucatele sau cum vreti voi si 2 linguri pline de zahar, am amestecat la foc mare si dupa 5 minute am adaugat un pic de Grand Marnier (un lichior pe baza de cognac cu esenta de portocale ).
Am lasat la foc mare amestecand mereu pana ce s-a evaporat tot suculetul. Am batut spuma cu 4 oua cu 100 de grame de zahar (ori tos ori pudra, cum doriti). Dupa care am adaugat incet, incet 40 de grame de unt topit, 120 de grame de faina ( daca vreti puneti un pliculet de vanilie sau esenta, eu n-am pus) si 400 ml de lapte. Am pus in forma perele si am varsat deasupra compozitia. Deasupra am taiat cateva bucatele de unt. Eu a trebuit sa il las o ora la 175 gr C, data viitoare plec direct cu 180 gr. C.
Pofta buna! Reteta Flognarde aux poires a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post