Flanuri cu jeleu de portocale

Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l apa
  • 10 foi de gelatina
  • 300 gr zahar
  • 300 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca aluatul frantuzesc. Se lasa sa se odihneasca, la rece, 2 ore. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie dreptunghiuri si se coc intr-o tava tapetata, la foc mare, timp de 15 minute. Se micsoreaza flacara si se mai tine tava in cuptor, cam 10 minute. Se prepara jeleul. Se pun la fiert, intr-un ibric, zeama de portocale cu zaharul si se leaga siropul. Se adauga in sirop gelatina, amestecata cu apa rece si se amesteca pana se topeste.

Cand s-au racit, dreptunghiurile se ung cu jeleu de portocale.

Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide