Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca a
Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se impatureste de 3 ori, ca aluatul frantuzesc. Se lasa sa se odihneasca, la rece, 2 ore. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie dreptunghiuri si se coc intr-o tava tapetata, la foc mare, timp de 15 minute. Se micsoreaza flacara si se mai tine tava in cuptor, cam 10 minute. Se prepara jeleul. Se pun la fiert, intr-un ibric, zeama de portocale cu zaharul si se leaga siropul. Se adauga in sirop gelatina, amestecata cu apa rece si se amesteca pana se topeste.
Cand s-au racit, dreptunghiurile se ung cu jeleu de portocale.
Alte retete de dulciuri:
Aluat frantuzesc
Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post